Korte introductie van de school

Algemene beschrijving

De Boemerang is een school voor speciaal basisonderwijs en verzorgt onderwijs aan leerlingen van 4 t/m 12 jaar. Onze school is onderdeel van Leerplein055.

De naam de Boemerang

Een boemerang is een sikkelvormig werphout dat na weggeworpen te zijn naar de werper terugkomt. Oorspronkelijk komt dit voorwerp uit Australië waar de Aboriginals het gebruikten als wapen.
Nu is het een speeltuig dat tegemoet komt aan de bewegingsdrang en speelsheid van kinderen. De boemerang nodigt uit tot pakken, tot gooien en vervolgens tot rennen, springen en vangen.

Symbolisch kan men de opvang van kinderen uit het basisonderwijs in het speciaal basisonderwijs opvatten als een beweging van de boemerang.  Ook de vorm van het gebouw aan de zijde van de Zilverschoon vertoont overeenkomst met een boemerang.

Het gebouw

Het gebouw bevindt zich in de wijk Zevenhuizen. Het is een bijzonder en kleurrijk gebouw. Binnen ontbreekt de traditionele gang. Alle klaslokalen liggen aan een “straat”. In de multifunctionele blauwe zaal vinden zowel motorische  activiteiten, ouderavonden, vergaderingen als voorstellingen plaats.

Het gebouw beschikt verder over een gymnastieklokaal, handvaardigheidlokaal en een prachtige leskeuken. Opvallend zijn verder de loopbrug en de les- en spelruimte van de kleuters.

Er is gekozen voor een drietal speelpleinen en een eigen in- en uitgang voor onder-  en bovenbouw.

Op de begane grond vinden onderwijsactiviteiten plaats. Op de bovenverdieping bevinden zich alle randdiensten en de ruimtes voor personeel, therapie, administratie en directie.

In de straat zijn door Job Smeets kunstwerken gemaakt. In de coconvormige objecten verschuilen zich een bankje, boekenruimtes en speelgoed of constructiemateriaal.

De directie

De Boemerang wordt geleid door een directeur en de leerlingbegeleidingscommissie. Gezamenlijk wordt beleid ontwikkeld t.a.v. de schoolontwikkeling en de leerlingenzorg.

De Boemerang is een moderne, actieve, lerende organisatie met grote eigen inbreng van de teamleden.

De directeur van de school is Ingrid Teunissen. Zij heeft de dagelijkse leiding van de school. Onze school is onderdeel van Leerplein055, Stichting voor openbaar basisonderwijs in Apeldoorn. Binnen de beleidskaders van Leerplein055 is de directeur verantwoordelijk voor de algemene organisatie en de onderwijskundige inhoud van de school.