Sportnieuws

 1. Voorstellen van het team bewegingsonderwijs
 2. Sport van de maand
 3. Schoolsporttoernooien
 4. Club Extra/sportmix
 5. Korte vakantie instuiven

 

 1. Voorstellen van het team bewegingsonderwijs

Het team bewegingsonderwijs is dit jaar zeer uitgebreid. Naast de vaste teamleden hebben we dit jaar ook weer een aantal stagiaires die ons ondersteunen. Door de diversiteit in ons team zijn we steeds beter in staat om alle leerlingen op hun eigen onderwijsbehoeften aan te spreken. We proberen leerlingen tijdens de gymlessen zoveel mogelijk individueel te begeleiden, zodat er minder MRT buiten de gymlessen nodig is. Mochten er vragen zijn over de gymlessen of andere sportvragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen of bij ons langs komen.

Ons team bestaat uit:

 • Ely Bagerman: Vakdocent bewegingsonderwijs/MRT en combinatiefunctionaris (CF). Werkdagen: maandag, dinsdagochtend, woensdag, donderdag en vrijdag
 • Remke Halma: Vakdocent bewegingsonderwijs Werkdagen: vrijdag
 • Melanie van den Dool Kinderoefentherapeut Werkdagen: maandag en donderdag
 • Lianne de Jonge: Kinderoefentherapeut Werkdagen: woensdag en donderdag
 • Falco Pieters Stagiair Cios Arnhem, 3de jaars Bewegingsagogie
 1. Sport van de maand

Sport van de maand biedt een kind elke maand diverse sportieve activiteiten waar het kind aan mee kan doen. U krijgt een boekje waarin het complete aanbod en alle sportevenementen die in Apeldoorn georganiseerd worden te vinden is.

Hoe werkt Sport van de maand 

Op www.sportvandemaand.nl vindt u alle informatie en ook het overzicht van alle sporten. Om uw kind aan te melden voor Sport van de maand dient u zich eerst te registreren op deze website. Als u een account heeft aangemaakt kunt u uw kind(eren) toevoegen en vervolgens aanmelden bij (meerdere) activiteiten van Sport van de maand.

Om deel te nemen aan de sporten van Sport van de maand wordt er jaarlijks een bijdrage van €2,50 per kind gevraagd. Bij de eerste keer aanmelden wordt u verzocht om een betaling voor uw kind(eren) die u heeft opgegeven in uw account te voldoen. Voegt u later in het jaar nog een kind toe, dan betaalt u ook voor dit kind €2,50. Een kind sport dus voor €2,50 van september tot en met juni bij zoveel mogelijk activiteiten van Sport van de maand als hij/zij graag wil.

Alle leerlingen in de groepen 4 tot en met 8 ontvangen een boekje Sport van de Maand met middenin een handige uitklapkalender.

 1. Schoolsporttoernooien

Ook dit jaar doen wij weer aan verschillende schoolsporttoernooien mee, zie agenda hieronder. Schoolsporttoernooien zijn een mooie gelegenheid om samen met je schoolgenootjes kennis te maken met verschillende sporten. De leerlingen worden begeleid door docenten van de school en aangemoedigd door hun ouders /verzorgers.

Schoolsportagenda

1. HandbalGroepen 6, 7, 827 september
2. LijnbalGroepen 4, 54 of 11 november
3. BasketbalGroepen 7 en 8

8 of 15 november

(één van deze dagen)

4. TafeltennisGroepen 7 en 831 januari
5. ZwemmenGroepen 5 en 614 februari
(zwemdiploma verplicht)
6. ScholierencrossGroepen 3 t/m 817 maart
7. Voetbal (voorrondes)Groepen 7, 828 maart of 4 april
8. VoetbalGroepen 5, 616 mei
9. BeeballGroepen 7 en 813 juni
10 AtletiekdagenGroepen 6 t/m 816 en 17 mei óf
23 en 24 mei
(onder schooltijd)

Hoe werkt het opgeven? Alle leerlingen die mee mogen doen aan het toernooi krijgen een opgavebrief mee naar huis en moeten dan het antwoordenstrookje weer meenemen. Een week voor het toernooi krijgen de leerlingen die zich op hebben gegeven een brief mee naar huis met alle informatie erop. De uitnodiging wordt ook via de mail verstuurd.

 1. Club Extra/sportmix

Club Extra is een speciale sportclub voor kinderen die nog geen aansluiting hebben bij een reguliere vereniging. Of dat nu komt door een bewegingsachterstand, door een stoornis, door overgewicht, het maakt niet uit. Club Extra wil kinderen een groep bieden om het plezier in bewegen te laten beleven. Accres heeft zes groepen Club Extra op vier locaties en ook vier verschillende dagen. Als u hier vragen over heeft dan kunt u ook bij mij (Ely Bagerman) terecht

Club Extra in het seizoen 2017/2018

Club Extra Oost  Maandag gymzaal Eekschildersdreef

Club Extra Zuid  Dinsdag gymzaal Mangaanstraat

Club Extra Noord Woensdag gymzaal Ravelijn

Club Extra West Donderdag gymzaal Jupiterlaan

En dan heeft Accres Sport Mix, een Club Extra groep voor kinderen met een verstandelijke en/of fysieke beperking

 1. Korte vakantie instuiven

In de herfstvakantie zijn er weer de goed bezochte instuiven voor (speciaal)basisschool jeugd. Accres heeft op alle dagen, behalve de vrijdag, instuiven in diverse zalen gepland en denken dat er voor de jeugd weer een aantrekkelijk aanbod ligt. De instuiven vinden plaats van 10 tot 12 uur en ’s middags van 13 tot 15 uur. Voor de kinderen die niet op vakantie gaan een leuke vrijetijdsbesteding. Zie ook onze website: www.sportstimuleringapeldoorn.nl voor meer informatie.

Tot slot: Mocht u vragen, opmerkingen of suggesties voor ons hebben dan horen wij het graag van u

Met vriendelijke groet,

Ely Bagerman / Vakdocent Bewegingsonderwijs

 

Delen via