nieuwsbrief

basisschool Sbo de Boemerang

27 maart 2018

Boemeranginfo

U was van ons gewend, dat er na iedere vakantie een Boemeranginfo uitkwam met daarin van iedere groep een artikel.
Omdat steeds meer mensen de Boemeranginfo lezen op de tablet of telefoon, hebben wij besloten om de Boemeranginfo 1 á 2 keer per maand uit te doen, zodat de nieuwsbrieven per keer minder artikelen bevatten. Dit betekent echter ook dat niet in alle nieuwsbrieven een artikel van iedere groep staat. Veel van de berichten uit de groepen die in de nieuwsbrief komen, zijn ook terug te vinden op onze website www.boemerang.info in het menu 'Groepen'.

Op tijd komen

We vragen alle ouders / verzorgers dringend om er op toe te zien dat hun kind op tijd op school is, zodat alle lessen op tijd kunnen beginnen.

Heel erg bedankt voor uw medewerking.

Inzameling gebruikte kleding

Inzameling gebruikte kleding

Zoals u waarschijnlijk al wel weet, staat er bij de ingang van het schoolplein een container voor het inzamelen van gebruikte kleding. Deze kleding wordt gesorteerd en krijgt daarna een "nuttig tweede leven". 
Behalve dat het inzamelen van gebruikte kleding goed is voor het milieu, ontvangt de school ook een financiële bijdrage. Hoe meer kleding er ingezameld wordt, hoe hoger de bijdrage. Deze bijdrage wordt deels gebruikt voor het schoolverlaterskamp en deels gespaard om het schoolplein te kunnen opknappen. 

Reden des te meer om uw gebruikte kleding in deze container te gooien.

Klik hier  voor meer informatie over de kledingcontainer.

Bezoek kasteel Cannenburch - groep 1/2

Bezoek kasteel Cannenburch - groep 1/2

Afgelopen woensdag 14 maart zijn we  gestart met ons nieuwe thema “Jonkvrouwen, ridders en kastelen”.

We zijn op bezoek geweest in een echt kasteel. De kinderen zijn ontvangen door echte jonkvrouwen. We hebben geleerd hoe de jonkvrouwen en ridders groeten. De jonkvrouwen pakken dan hun jurk netjes vas, buigen licht door hun knieën en zeggen “bon jour”. De ridders doen hun ene hand tegen hun borst, de andere langs hun lichaam en knikken kort met hun hoofd.

We hebben verschillende kamers gezien zoals de keuken, de slaapkamer, de eetkamer en de jachtkamer.

Het was best spannend, maar heel erg leuk.

Neem maar snel eens een kijkje in het leuke fotoalbum

Meer lezen.

Groep 3 en 'het leesexamen'

Groep 3 en 'het leesexamen'

Alle kinderen van groep 3 hebben het leesexamen gehaald. Iedereen is oefenkampioen van kern 6 geworden. Het was wel erg spannend. Er is ook erg goed geoefend.

De kinderen kunnen al moeilijke woorden lezen als: bouw, leuk, boek, hup. Ook kunnen ze al zinnen lezen als:

ik lees wat ik wil.

ik lees voor of ik lees in koor.

een leuk boek lees ik uit.

en dan weet ik weer meer.

De juffen zijn erg trots! Het diploma hebben we zelfs aan de directeur, juf Anja laten zien. Ook zij was super trots!


Meer lezen.

'Draaien', het thema van de groepen 6

'Draaien', het thema van de groepen 6

Het thema van groep 6A en 6B van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie is 'draaien'. De kinderen leerden van alles over tandwielen, raderen, transport en beweging. Tijdens de handenarbeid lessen hebben de kinderen molens, klokken, draaitekeningen en nog veel meer gemaakt. Groep 6 draait lekker door!


Meer lezen.

Thema Ziekenhuis van groep 6A

Thema Ziekenhuis van groep 6A

Groep 6A is pas gestart met een nieuw thema: het ziekenhuis. De kinderen leren moeilijke woorden, zoals bijvoorbeeld narcose, röntgenfoto, chirurg, hygiëne, enz.
Ook krijgen de kinderen iedere week EHBO-lessen, zodat ze misschien een diploma kunnen gaan halen. Ze oefenen bijvoorbeeld hoe het reanimeren gaat. maar ook hoe een 'stabiele zijligging' is.
Wat zijn het toch kanjers!!


Meer lezen.

Week van de techniek - groep 7

Week van de techniek - groep 7

Dinsdagochtend 20 maart om kwart over 8 vertrok groep 7 op de fiets naar het ROC Aventus in Apeldoorn. Wij deden mee aan het project ‘Week van de Techniek’. Als eerste school kwamen wij aan bij het ROC en werden we begeleid naar een grote collegezaal, die al snel volstroomde met 200 andere basisschoolkinderen.

Na een korte introductie, werden de scholen opgesplitst. Onder begeleiding van studenten begonnen we met het maken van een werkstukje: een windmolentje. Deze hebben we helemaal zelf in elkaar gezet! Knap he! Het werkt namelijk op zonne-energie. Onder een grote bouwlamp konden we kijken of ons windmolentje het deed.

De pauze was geheel verzorgt door het ROC. We kregen ranja met een lekkere koek. Eenmaal terug in de grote collegezaal kregen alle kinderen een film te zien over diverse soorten van techniek en we kregen een doorkijk naar de techniek van de toekomst.

In het tweede deel mochten we kijken naar verschillende proefjes. Zo hielden we onze handen op een box en kwam er muziek uit! Als we onze handen er weer vanaf hielden, stopte de muziek. Proefjes met stikstof, magneten en nog veel meer. Leuk om al die verbaasde gezichten te zien van de kinderen.

Kortom een leuke en leerzame ochtend!!

Meer lezen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sbo de Boemerang is onderdeel van Leerplein055