Voorleeswedstrijd 2020

dinsdag 23 juni 2020

ESMAEL IS ONZE VOORLEESKAMPIOEN !!

Ieder jaar weer is het een hoogtepunt in het jaar: na een superleuke aanloop met een heleboel voorlezers in de klassen volgt DE FINALE van de leukste voorleeswedstrijd van Nederland (= die van ons!!)
In het publiek zaten natuurlijk de klassenkampioenen van dit schooljaar – echte voorleesexperts dus! – en 5 juryleden. Meester Jelle, de juffen Nienke, Iman en Rianne én namens de leerlingen Rayen D uit groep 8 hadden de zware taak om te bepalen wie van de drie finalisten met de eer zou gaan strijken.
Onze finalisten waren Omar uit groep 4/5, Esmael uit groep 6/7 en Elvira uit groep 8A. Stuk voor stuk hadden ze een geweldig boek uitgekozen en om beurten namen ze plaats in de grote voorleesstoel. Best heel spannend! Leuk om te zien dat die spanning al snel verdween zodra het boek openging. Omdat ze alle drie werkelijk een fantastische prestatie leverden, was het ontzettend spannend om te horen of de jury een knoop had kunnen doorhakken….
En jawel, uiteindelijk kwam het verlossende woord: ESMAEL werd de kampioen van dit schooljaar. Van harte gefeliciteerd, óók voor Omar en Elvira – wij zijn trots op jullie alledrie!
Met voor iedere voorlezer een certificaat en een leuk boek als aandenken, besloten we deze voorleeswedstrijd. En dan volgend jaar vrolijk weer!!

Delen via