Groep 5

woensdag 26 februari 2014

De voorjaarsvakantie is omgevlogen en we beginnen nu vol frisse moed aan een nieuwe periode. Voor onze groep betekent dat best wel weer een verandering, want we moesten afscheid nemen van Juf Lidewij. Juf bedankt, het was super gezellig om met jou de groep samen te doen.

Nu komt de eerste paar weken meester Fokke in de klas op maandag, dinsdag en woensdag. Dit is tot ongeveer half maart, want dan mag juf Ilona ook weer een beetje beginnen. Meester Fokke van harte welkom en we hopen dat jij ook een leuke tijd bij ons gaat hebben.

Het afscheid van juf Lidewij hebben we eigenlijk gevierd op de boerderij. We zijn namelijk de woensdag voor de voorjaarsvakantie bij een boer in Nijbroek geweest , omdat we toch wel wilden weten wat de koeien in de winter doen. We noemden het : Koeien kieken. Dankzij de moeders van Thomas en Dylan en meester Bert konden we er met auto’s naar toe. Het was geweldig, we hebben gezien wat de koeien aten, hoe er gemolken werd en we konden echte boerenkaas en melk van de koe proeven. Het op een paard zitten was voor heel veel kinderen ook al een belevenis. De moeder van Dylan heeft foto’s gemaakt en die heeft ze heel mooi op een papier geplakt. Daarvoor nog heel hartelijk bedankt, het ziet er heel mooi uit.

Juf Lidewij en meester Bert zijn ook nog bij juf Ilona op bezoek geweest om naar de tweeling te kijken. Wat zijn ze nog klein. De kinderen hadden samen met de juf een luiertaart gemaakt en daar was juf Ilona wel blij mee. Als u dit leest, dan zal die taart heus wel op zijn.

En nu gaan we weer verder met de orde van de dag. We zijn nu bezig met dingen over het weer. Dit komt ook omdat het thema in ons taalboek Noodweer is.

Nog een opmerking: denkt u er aan dat we op donderdag en vrijdag gym hebben. Het komt weer regelmatig voor dat kinderen geen gymspullen bij zich hebben. En overal spullen lenen is ook niet handig.

Met vriendelijke groeten , de meesters van groep 5

boerderij

Delen via