Ouderapp

dinsdag 19 februari 2019

Binnen het platform van onze website is door Leerplein055, het schoolbestuur waar ook onze school onder valt, een app ontwikkeld voor ouders. Ons team heeft de app inmiddels in gebruik genomen. Met deze app is het voor ons mogelijk om via een beveiligde omgeving met u te kunnen communiceren. De app is vanaf nu een officieel communicatiekanaal van onze school. Ook in de app blijft uw toestemming voor het plaatsen van foto’s van toepassing.

De OuderApp activeren

U ontvangt na de voorjaarsvakantie een aparte mail om uw account voor de app te activeren. Via de app (beschikbaar voor zowel iPhone als voor Android) heeft u toegang tot schoolberichten, berichten van de groep(en) van uw kind(eren) en de schoolagenda. U kunt zelf instellen voor welk soort berichten u notificaties wilt ontvangen. Voor de app worden uw naam, uw mailadres, de voornaam van uw kind(eren) en de groep opgeslagen in de beveiligde omgeving van ons website-platform. De app is opgenomen in de privacyverklaring van onze school.

De app is voor u als ouder gratis en vervangt het gebruik van bestaande oudercommunicatie-apps. Indien van toepassing zullen leerkrachten zich afmelden voor Whatsapp-groepen waar ze, in hun functie als leerkracht, lid van zijn.

Indien u de app niet op uw telefoon wilt installeren dan kunt u dat melden bij de leerkracht van uw kind(eren). Uiteraard zorgt de leerkracht dat u van relevante informatie op de hoogte wordt gesteld. U kunt de publieke berichten over activiteiten op school uiteraard via de schoolwebsite of onze nieuwsbrief blijven volgen.

Delen via