Week van de techniek – groep 7

donderdag 22 maart 2018

Dinsdagochtend 20 maart om kwart over 8 vertrok groep 7 op de fiets naar het ROC Aventus in Apeldoorn. Wij deden mee aan het project ‘Week van de Techniek’. Als eerste school kwamen wij aan bij het ROC en werden we begeleid naar een grote collegezaal, die al snel volstroomde met 200 andere basisschoolkinderen.

Na een korte introductie, werden de scholen opgesplitst. Onder begeleiding van studenten begonnen we met het maken van een werkstukje: een windmolentje. Deze hebben we helemaal zelf in elkaar gezet! Knap he! Het werkt namelijk op zonne-energie. Onder een grote bouwlamp konden we kijken of ons windmolentje het deed.

De pauze was geheel verzorgt door het ROC. We kregen ranja met een lekkere koek. Eenmaal terug in de grote collegezaal kregen alle kinderen een film te zien over diverse soorten van techniek en we kregen een doorkijk naar de techniek van de toekomst.

In het tweede deel mochten we kijken naar verschillende proefjes. Zo hielden we onze handen op een box en kwam er muziek uit! Als we onze handen er weer vanaf hielden, stopte de muziek. Proefjes met stikstof, magneten en nog veel meer. Leuk om al die verbaasde gezichten te zien van de kinderen.

Kortom een leuke en leerzame ochtend!!

Delen via