Voorlichtingsavond V.O.

donderdag 28 september 2017

Het laatste jaar van de basisschool is een bijzonder jaar! Samen gaan jullie op zoek naar een geschikte school voor voortgezet onderwijs. Om jullie daarbij te helpen nodigen wij jullie (leerling en ouders/verzorgers) uit voor een voorlichtingsavond georganiseerd door de basisscholen en de VO-scholen in Apeldoorn en omstreken.

Wij willen jullie graag helpen een juiste schoolkeus te maken. Daarom hebben het basis- en het voortgezet onderwijs de handen ineengeslagen en een avond georganiseerd waarop jullie antwoord krijgen op vragen als: Wat is het vmbo? Wat is het verschil tussen atheneum en gymnasium? Wanneer en hoe moet ik me aanmelden?

Daarnaast is het mogelijk om tijdens drie rondes een voorlichting van de volgende VO-scholen bij te wonen: Christelijk Lyceum, Sprengeloo, De Heemgaard, Edison College, Gymnasium Apeldoorn, KSG, Veluws College Cortenbosch, Veluws College Mheenpark, Veluws College Walterbosch, AOC Oost, Praktijkschool Apeldoorn en Christelijke Praktijkschool De Boog.

Programma
– 18.15 uurontvangst van de ouders/verzorgers door Anja Baars en Rianne Verbers
– ontvangst van de leerlingen door Susan Meurs, Ellis Visser en Francisca Morsman

– 18.30-18.50 uur Voortgezet onderwijs algemeen
– 18.55-19.25 uurVoorlichtingsronde 1
– 19.30-20.00 uurVoorlichtingsronde 2
– 20.05-20.35 uurVoorlichtingsronde 3

Daarnaast is er gelegenheid om vanaf ronde 2 in de hal en aula in gesprek te gaan met medewerkers van de aanwezige VO-scholen.

Datum
Woensdag 4 oktober, inloop vanaf 18.15 uur, aanvang vanaf 18.30 uur en de avond is om 20.35 uur afgelopen.

Locatie
Veluws College Cortenbosch
Pr Beatrixlaan 259
7312 DG Apeldoorn

I.v.m. de beperkte parkeerruimte vragen we iedereen om zoveel mogelijk samen te rijden of op de fiets te komen.

Jullie krijgen een rugzakje mee met een kalender waarop alle voorlichtingsmomenten staan, algemene informatie over het VO en brochures van scholen waar je in geïnteresseerd bent. Zo gaan jullie goed voorbereid op zoek naar de juiste VO-school.

Ter voorbereiding op deze avond vinden jullie op www.vo-apeldoorn.nl meer informatie over de aanwezige scholen. Je vindt daar bijvoorbeeld informatie over opleidingen, keuzevakken en soorten brugklassen. Daarnaast is het heel eenvoudig scholen met elkaar te vergelijken. Samen met het voorlopig advies zijn jullie dan in de gelegenheid om voorbereid de voorlichting van de VO-scholen bij te wonen.

Mocht je nog vragen hebben over deze avond dan hoor ik het graag.

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Susan Meurs, Ellis Visser en Francisca Morsman

Delen via