Voorleeswedstrijd 2018

donderdag 5 april 2018

Op woensdag 4 april hadden we op de Boemerang een heus hoogtepunt in het schooljaar: de finale van de enige echte Boemerang-voorleeswedstrijd.

Er hadden dit jaar, verdeeld over de klassen, maar liefst 54 kinderen meegedaan aan de voorronde. Ze hadden allemaal een leuk, geschikt voorleesboek uitgekozen, geoefend met het voorlezen en tenslotte in hun eigen groep hun voorleeskwaliteiten vertoond. Na de beoordeling door hun groepsgenootjes en de leerkracht bleven er uiteindelijk 9 klassenkampioenen over: Mariëlle, Mauro, Hannah, Jayden S, Ravi en Milan W (ex equo in groep 6b), Deeg, Ratwaan en Madelief. Zij gingen allemaal een keertje voorlezen in alle groepen van de onderbouw en werden daar nóg een keer beoordeeld, allemaal aan de hand van dezelfde punten als bijvoorbeeld: was het goed verstaanbaar, was het tempo goed, keek de voorlezer af en toe het publiek in, liet hij/zij de plaatjes ook zien?

En toen uiteindelijk werden vorige week de deelnemers aan de finale bekend gemaakt:
Hannah uit groep 5/6, Milan W uit groep 6B en Deeg uit groep 7 !!!

Vanochtend was het zover: wat spannend! Onder het toeziend oog van de andere klassenkanjers, de jury én Jort (de kampioen van verleden jaar, die ook jurylid was) lazen Deeg, Hannah en Milan alle drie op een geweldige manier hun boek voor. Drie superleuke, verschillende boeken.

Toen de jury zich terugtrok voor overleg, konden wij als achterblijvers mooi even wat lekkers eten en drinken, een beetje bijkletsen en verder alleen maar wachten op de uitslag van het juryberaad. En wachten en wachten….. wat duurde dat lang! De spanning liep op! Het was duidelijk een zware beslissing……maar uiteindelijk maakte juf Caroline bekend dat de jury niet tussen Deeg en Milan had kunnen kiezen: die behaalden allebei de tweede plaats. Wat goed!

En toen was het direct duidelijk dat Hannah de winnaar was: de voorleeskampioen 2017-2018 !! Geweldig, gefeliciteerd!!

Alle deelnemers kregen een officieel certificaat uitgereikt, kregen een leuk boek en een chocoladepaashaas mee naar huis en de kampioen? Die gaat met juf Marlies naar de boekhandel om een mooi boek uit te zoeken!

Het was weer een superleuke belevenis ! Dank aan ALLE deelnemers en graag: volgend jaar weer!!

Delen via