Schoolkamp 2019 groep 8

donderdag 13 juni 2019

Wat is het toch altijd weer een bijzonder moment. ’s Ochtend op school komen groep 8 te zien met gespannen koppies. Kinderen die met volle tassen gebracht worden, auto’s die al klaar staan om volgeladen te worden. Tassen vol met sportmaterialen, bakken vol met eten.

WE GAAN OP KAMP!!!!!  
 
Dinsdagochtend 14 mei was het weer zover. Op weg naar Ermelo! Op naar de Hoeve waar we voor 3 dagen mochten zijn. De tassen in de woonkamer, de spullen in de keuken. Vervolgens even rustig de tijd om alles naar de slaapkamers te brengen.

Maar… we zijn daar niet lang gebleven, al snel begon het echte kamp; op naar de kanovijver van Ermelo!!!!!!!!  Wat was het daar toch fijn! Wat een bof hebben we gehad met het weer. Eerst was het nog wat frisjes, maar in de middag hadden we toch echt 20 graden! Kanoën, kletsen, spelen op de trampolines en klimmen in het klimtoestel. Het kon allemaal!

Eenmaal terug op de Hoeve gaan we over tot het verkennen van de Hoeve en het inrichten van de kamers. Rond 17:00 de aftrap voor het koken van de avondmaaltijd. Er werd flink gewerkt! De uien werden gesneden evenals de champignonnetjes, de courgette en de augurk!

Er werd een chef pasta aangesteld en de tafels werden gedekt. De maaltijd smaakte prima; na zo’n spannende dag werd er flink gesmuld. Als toetje? Een echte vlaflip, echt een feestje!

Na het eten hebben we een geweldig 5-kamp gehouden. Van touwtrekken tot waterballonnen gooien, van boogschieten tot met heel veel kinderen op een klein stukje landbouwplastic staan. Een avond vol uitdagingen!  

Ondertussen brandde er al een lekker kampvuurtje en konden we lekker even uitrusten met een zakje chips. Tegen 21:00 uur werden de kids echt al  moe en verdwenen ze langzaamaan richting bed.

Het was een geslaagde eerste dag!!!!!!

Woensdag 15 mei 
 8:30 uur, iedereen heeft eigenlijk best een goede nacht gehad. We zijn klaar voor dag 2! Juf Francisca heeft vers brood voor ons gehaald en we beginnen de dag met een lekker ontbijt! De keuze is reuze; we genieten er flink van en smeren ook direct het eigen lunchpakketje. Dit stoppen we samen met een gevulde bidon in de rugzak, zodat we na het opruimen en een bezoekje aan het toilet in de auto kunnen stappen.

We vertrekken. Op weg naar de fietsverhuur, waar we ons vervoermiddel voor deze dag krijgen; een tandem! Op het terrein van de fietsenmaker oefenen we even, waarna we een fietstocht voor de boeg hebben van toch echt wel 30 km!!!!!! Ja het was ver, maar wat een avontuur! We komen door de bossen, over de heide en zijn zelfs getuige van een kudde koeien die voor het eerst weer los in de wei mag lopen! We hebben een flinke rustpauze op Landgoed Staverden. Hier hebben we een prachtige wandeling gemaakt en o.a. de witte pauwen bekeken.
Vanaf het landgoed zijn we de Heide over gefietst en zijn we gestopt  op de plek waar vroeger het marskamp van Romeinen was. Een Indrukwekkende plek. Toen we weer op de tandem zaten, zagen we in de verte de herder lopen met hond en schaapskudde. Ook hier zijn we even gaan kijken! Wat een prachtig gezicht!

 Nog een paar kilometer te gaan tot aan de fietsverhuur, we kregen toch echt wel wat last van zadelpijn, maar wat een mooie omgeving! Wat een hoop indrukken, wat een onvergetelijkemomenten!

Weer op de Hoeve aangekomen stond het drinken al klaar; juf Ellis en juf Dorinda ontvingen ons met een ijsje en hebben onze enthousiaste verhalen aangehoord. We hadden even de tijd om ons op te frissen, lekker te spelen of gewoon even te ontspannen. Het leek wel vakantie!

De juffen verdwenen naar de keuken om te gaan koken en ineens was daar de meneer met de friet! Dus: “Aan tafel!!” De frikandellen en kroketten kwamen uit de pan en de frietjes werden verdeeld. De mayonaise en ketchup ging van links naar rechts over de tafel en er was satésaus; kortom een heel ongezonde, maar dikverdiende maaltijd!

En toen??? Op naar een volgend avontuur! Een echte GPS-tocht lopen!  

Wie komt er op welke tijd weer terug en hoe zijn de opdrachten gedaan?? Wat een lol hebben de groepen gehad! Wat een leuke foto’s zijn  er gemaakt (een selfie met een koe, met de voetjes van de grond, zoveel mogelijk trampolines, enz) Wat een toffe opdrachten stonden er in!

Lopen met een GPS was nog best lastig, maar het lukte! Juf Francisca was met haar team de absolute winnaar (wat waren ze snel!) En juf Ellen had als enige met haar team de hele route gelopen. Echt heel knap!!
 
Met een medaille om de nek, was het helaas al snel tijd om naar bed te gaan en weer op te laden voor de laatste dag…………… 
 

Donderdag 16 mei 

De dag startte hetzelfde als op de woensdag met dan wel een groot verschil; alles wat er opgeruimd kon worden, moest direct opgeruimd worden. Weg = weg, klaar = klaar 

De kids kwamen al met de koffers en tassen uit de slaapkamers, de tassen werden weer in de woonkamer gezet. Juf Marlies was al gearriveerd met het brood en frisse energie, dus het ontbijtje stond al klaar. We konden lekker aanschuiven en lekker genieten, het lunchpakketje smeren, de bidon weer vullen en op naar museum het Pakhuis in Ermelo, hier verwachtten ze ons om 10:00.
In het museum hebben we oog in oog gestaan met de wolf. Een prachtige tentoonstelling op deze nieuwe bewoner van de Veluwe. We hebben de wolf goed kunnen bekijken, super interessant. Toen de mensen van het museum hoorden dat we ook bij het marskamp geweest waren, mochten we zelfs de tweede tentoonstelling bezoeken over de Romeinen. Wat boeiend om te zien en te ervaren hoe er toen geleefd werd!

Eenmaal terug op de Hoeve hebben we nog wat laatste dingen opgeruimd en konden de auto’s volgeladen worden. Afscheid nemen van deze prachtige locatie, nog even een rondje langs de schapen en springen op de trampoline….

 
We vertrokken nog niet direct naar Apeldoorn, er werd nog even een tussenstop gehouden. In Putten hebben we dé klim naar boven  gemaakt in de Bostoren. Wat een geweldig uitzicht! Dit was voor de één echt genieten, voor de ander net ietsje te hoog….
Er kon gespeeld worden op hoge hoogte of even lekker chillen met beide benen op de grond. Als laatste zijn we nog even naar het speelbos gegaan en zijn er nog echte hutten gebouwd. Helaas was het toen echt tijd om te gaan……… Aan al het leuks komt een eind.
Hoe fijn is het ook wel weer om Apeldoorn binnen te rijden en luid toeterend de Zilverschoon op te gaan!!!! Fijn! Iedereen weer veilig thuis!!!  

Fotoalbum

 

Delen via