Nieuws uit groep 3/4

woensdag 26 september 2018

Wij zijn dit jaar goed gestart, wat een kanjers hebben wij in de groep. Wat hebben we al veel geleerd.

De kinderen uit groep 3 kennen al veel letters en kunnen zelfs al kleine woordjes lezen, heel knap! Groep 3 kent de letters i, k, m en s al. Groep 4 leest al steeds moeilijkere woorden en oefenen met de d, b, p. eu, ui, uu en de oe.

Ook het rekenen gaat al super! Groep 3 is flink aan het tellen en weet het verschil tussen meer, minder en evenveel. Groep 4 rekent al met geld!

Natuurlijk doen we nog veel meer!

We zijn dit jaar begonnen met de gouden weken. We spelen samen gezelschapspelletjes om elkaar beter te leren kennen. We geven elkaar complimenten, vraag de kinderen maar eens naar de gouden hoed?

De complimenten schrijven we op gouden sterren en deze hangen we aan het plafond, zodat iedereen kan zien hoe knap wij zijn!

Ook hebben alle kinderen bedacht wat ze aan het einde van dit schooljaar willen, kunnen of wat ze geleerd willen hebben. Dit hebben we op een mooi papiertje geschreven en samen met de gouden stenen aan onze hoop- en dromenboom gehangen. Aan het einde van het schooljaar gaan we kijken of het gelukt is. Daar hebben de juffen in ieder geval alle vertrouwen in.

 

Delen via