Nieuws uit groep 1/2

donderdag 10 januari 2019

Na de kerstvakantie hebben de kinderen kennis gemaakt met twee nieuwe leerlingen in onze groep. Selina en Abdalla van harte welkom op De Boemerang en veel leer- en speelplezier gewenst!

De afgelopen dagen zijn we aan de slag gegaan met elkaar.
We besteden aandacht aan elkaar en hoe we met elkaar omgaan. Daarnaast herhalen we onze afspraken en regels.
Een nieuw jaar betekent vuurwerk, maar ook hebben we het gehad over goede voornemens, zoals minder snoepen, niet boos worden, lief zijn voor iemand, je handen wassen voor het eten, niet stampen in plassen of de poes plagen. Gelukkig hebben we een heel nieuw jaar om daaraan te werken!

Het was een spannende tijd voor Dylano, Roemer en Dominique. We feliciteren Dylano met zijn broertje en Roemer en Dominique met hun zusje.

De komende weken gaan we aan de slag met allerlei activiteiten over de baby, ziek zijn en beter worden. We gaan leren wat het verschil is tussen een baby en een kleuter. Waarom staat er wel eens een ooievaar in de tuin?

Letter van de week:
De komende periode werken we met en over nieuwe letters van de week de “w” van wieg, de “f” van fles en de “z” van ziek. We herhalen de letters “i”, “k”, “v”, “p”, “s”, “m” en “b”.

Cijfer van de week:
Daarnaast gaan we werken over rekenbegrippen en het cijfer van de week.
De “thema kijktafel” in de straat:
De “thema kijktafel” over ons thema vullen we samen met de kinderen.
De kinderen mogen allemaal hun eigen “baby” foto en geboortekaartje meenemen naar school. We gaan daar een collage van maken. Wie is wie?

Delen via