Inzameling gebruikte kleding

maandag 4 januari 2016

KledingcontainerOproep aan de leerlingen van SBO De Boemerang Zilverschoon 104, Apeldoorn

 Onze school zamelt gebruikte kleding, ander textiel en oude schoenen in en de opbrengst gaat naar onze school en naar Pax-Kinderhulp. Wat niet meer past, haal dat nu maar uit de kast.

 Veel afval wordt nog niet gescheiden ingezameld. Ook de inwoners van onze gemeente gooien naar schatting 13 kilo kleding per persoon per jaar bij het afval. Het gescheiden aanbieden van dit textiel heeft grote voordelen. Het ontziet het milieu; is kostenbesparend voor de gemeente en de burger; wordt nuttig hergebruikt en levert bovendien geld op voor onze eigen school.
Het aangeboden ‘schooltextiel’ wordt apart ingezameld en gecertificeerd gesorteerd door Nederlandse sorteerbedrijven. Het gesorteerd textiel krijgt daarna een ‘nuttig tweede leven’. Geen eenmalige actie, maar het jaar rond.

 Er staat bij de school een textielcontainer met een inhoud van 2,3 m3. Deze blijft het hele jaar staan en u kunt dus altijd uw textiel en oude schoenen kwijt. De container wordt wekelijks, of zo vaak als nodig, geleegd.

 Wat wel en wat niet in de textielcontainer

Wel:
T-shirts, hemden, broeken en truien
Jurken, rokken, blouses, jassen, Jacks, sportkleding
Ondergoed, lingerie, bladkleding, sokken, kousen
Lakens, slopen, handdoeken, gordijnen, vitrage
Pluche speelgoed
Schoenen, laarzen, gympen en sandalen
Riemen, (hand)tassen

Niet:
Knipselresten
Vulmateriaal
Synthetische kussens, dekbedden
Matrassen, vloerbedekking, pantoffels
Rubber laarzen klompen
Afval

 

Waarop even letten
Het aanbieden dient te geschieden in een goed afgesloten stevige zak, om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.
Het aangeboden schoeisel dient schoon en droog en per paar stevig aan elkaar gebonden te zijn. Dit kan dan in de textielcontainer worden gedaan.

Handig

Het is natuurlijk handig om familie, vrienden, kennissen en buren over deze actie te informeren. Hoe meer textiel en schoeisel, hoe hoger de opbrengst voor onze school. En die is van harte welkom.

Curitas b.v. – Lunteren – Te1.0318 – 46 97 88

Delen via