Gastles over China – groep 8A

dinsdag 12 december 2017

Al een aantal weken heeft groep 8a het thema China. Dit thema staat in de methode Staal Taal, maar is ook gekozen omdat een oud-collega is gaan wonen in dit bijzondere land.
Wat hebben we al enorm veel geleerd over dit land! Over de bevolkingsdichtheid, de geschiedenis, van keizerrijk naar modern land, over de levenswijze, het boeddhisme, Taoïsme en Confucianisme.
Maar ook wat de Chinezen doen om te relaxen: Tai Chi! Ze voelen zich dan helemaal Shufu! Een land met veel eigenaardigheden, te veel eigenlijk om op te noemen.

Veel lessen en veel onderwerpen om nog verder te onderzoeken! We hebben nu plannen gemaakt voor verder onderzoek en wisten eigenlijk nog niet veel over het Terracotta leger en de Chinese muur. Hoog tijd dus om ‘juf’ Annelies uit te nodigen (die weer even in Nederland is).

Juf Annelies heeft veel verteld en foto’s laten zien over dat bijzondere Terracotta leger. Wat een indrukwekkend verhaal!
Ook had ze een aantal spulletjes mee: een sjaal gemaakt van zijde (konden we gelijk horen hoe dit eigenlijk wordt gemaakt), parels en krekeldoosjes. Vooral naar de doosjes waren we erg nieuwsgierig. Wat een bizar idee dat er krekels gekocht worden en in een klein doosje meegenomen worden om naar het geluid te luisteren!

Op al onze vragen heeft ze antwoord gegeven. Het was echt jammer dat het tijd was om pauze te houden, want wat hadden we nog graag langer willen luisteren! We hebben weer veel nieuwe en interessante dingen gehoord, waar we weer verder mee kunnen, zodat er binnenkort een prachtige tentoonstelling kan komen in groep 8!

Delen via