Groep 7/8

donderdag 16 oktober 2014

Wat hebben we dit jaar al veel gedaan! We zijn gestart met het thema ‘Aapjes kijken’ na de zomervakantie. Deze apen hebben we letterlijk bekeken in de Apenheul. Aan het einde van dit stukje kunt u een recensie over de Apenheul lezen van Michelle.

Ook op een andere manier zijn we bezig geweest met aapjes kijken. We hebben onze eigen films gemaakt! Met Freek van stichting Dappere Dodo’s hebben we geleerd hoe je een professionele film maakt.
Samen met Freek bedachten we de scripts. En we leerden dat de microfoon van een camera 30x beter hoort dan onze eigen oren! Dat konden we ook horen als we als geluidsman konden assisteren. De geluidshengel blijkt best zwaar te zijn. Daarom wisselden we elkaar af.

De première van onze films is op woensdag 29 oktober van 11.30 uur tot 12.15 uur. Komt u kijken??

Na de herfstvakantie sluiten we het thema ‘Aapjes kijken’ af en gaan we verder met het thema ‘Zeebenen.

Recensie van Michelle:

De Apenheul.

Ik vond het super leuk! Er zijn veel speelplekken: grote glijbanen, wipwappen en er was een draaimolen. Het is meestal wel druk.

Ik raad het je aan, omdat het daar heel leuk is, omdat er veel verschillende apen waren. Ik heb veel baby aapjes gezien. Maar ik zou wel met familie gaan, dan kan je meer zien dan dat je met je klas bent. Met je klas zie je minder want je moet bij elkaar blijven.
Ik raad het je ook aan, omdat het vooral ook voor kinderen leuk is, en ook voor ouderen.

Ik ben ook naar een gorilla-show geweest. Met als hoofd van de gorilla’s Jambo. Een man die de show gaf zij tegen ons: Ruiken jullie wat?’’ Iedereen ging ruiken en toen roken we het zweet van Jambo. Jambo heeft ook zeven vrouwen en allen vrouwen hebben wel een kind. Een van die kleine gorilla’s was met het water aan het spelen.

Ik zag gorilla’s, ringstaartmaki’s, neusapen, bonobo’s, orang-oetangs en doodskopapen. Er waren ook andere dieren dan apen, zoals: schapen, en verschillende vogelsoorten. Het was soms ook grappig, want je hoorde kinderen lachen en zeggen dat ze een aap op hun hoofd hadden. Dat heb ik niet gehad… maar toch vond ik het superleuk!

Einde                        

apenheul

Delen via