Groep 5

maandag 6 januari 2014

Namens ons allemaal wensen wij u veel geluk en gezondheid voor 2014. De vakantie zit er al weer op, we zijn met frisse moed begonnen.

Voor de vakantie hebben we met de klas verkend, wat is eigenlijk LEKKER? Zo hebben we in de klas hutten gebouwd, we hebben popcorn gegeten en daarbij ook geleerd hoe je de woorden schrijft en toepast. Wat betekent eigenlijk een snufje? Wat kun je allemaal voorbereiden? Dat deden wij met behulp van een nieuwe taalmethode. Die moesten wij uitproberen!
Ons kerstbuffet was super gezellig! Van te voren hebben we kerststukken gemaakt met echte kaarsen! Die waren aan toen de kinderen in de klas kwamen om samen te eten. Geen een kaars is omgevallen of uitgeblazen! Goed he! En toen hebben we gesmuld. Wat was er veel zelf gemaakt. We konden bijna niet kiezen.
Nu zitten alle kinderen weer op een nieuwe plek. Misschien heeft uw kind het thuis wel verteld. image
Samen hebben we deze dag (6 januari) Driekoningen gevierd. Mink was de koning, hij had de boon in het cakeje en mocht het laatste stukje van de dag verzinnen wat we gingen doen. Lekker naar buiten natuurlijk!
Wij hopen nog op  een beetje winter zodat ons thema goed aanslaat!
Er hebben al zeven kinderen verteld uit de koffer. Het is erg leuk om te zien wat de kinderen kiezen om over te vertellen. Je kunt merken dat de kinderen het leuk vinden om te horen wat de ander te vertellen heeft. Naderhand geven de kinderen elkaar tips en complimentjes. Het is iedere keer weer spannend wat er uit de koffer komt!
Groeten van juf Lidewij en meester Bert

Delen via