Groep 4

donderdag 8 januari 2015

Natuurlijk willen wij net als iedereen gebruik maken van deze gelegenheid om jullie allemaal een heel gelukkig en voorspoedig 2015 te wensen.

Wat hebben we een leuk thema gedraaid met elkaar. Het thema was: KLEIN. We hebben in de sloot gezocht naar hele kleine beestjes. Juf Emma heeft echte slakken meegenomen. Deze slakken hebben we heel goed onderzocht met vergrootglazen. Wat een slijmerige beestjes zijn dat zeg! We hebben veel nieuwe woorden geleerd. Bijvoorbeeld, pietepeuterig, fors en op ware grootte!

Dit jaar mocht groep 4 voor het eerst mee naar de ASK. Wat hebben we genoten van de voorstelling 99+2 dalmatiërs.  Voor een aantal kinderen was dit best wel spannend. De meeste kinderen hebben het heel leuk gevonden om eens een echt theater van binnen te zien.

Tijdens al deze drukke bezigheden hebben we ook nog tijd gehad om Taakspel te spelen. Net voor de vakantie zijn we gestart met het spelen van Taakspel in de kring. We spelen om de volgende regels:

  1. Als iemand praat kijken we degene aan
  2. We zitten recht op onze stoel
  3. We lopen stil door de klas tijdens het werken

We hebben al een keer een maandbeloning gehad. Toen heeft juf Miriam met de hele klas prachtige verftekeningen gemaakt.

Ook hebben we appelmoes gemaakt van de appels die de oppas van Nick voor ons meegenomen had. Dat was pas echt smullen geblazen.

Om de kilootjes van die gesuikerde appelmoes kwijt te raken, hebben een aantal van onze kinderen meegedaan aan het circulatievolleybal toernooi in sporthal de Mheen. De kinderen hebben heel veel plezier gehad in de sporthal.

Wat waren de juffen van groep 4 trots op het groot aantal ouders dat is komen kijken naar de kerstvoorstelling. Het doet ons goed om te zien dat u zo betrokken bent bij uw kind.

Ook nu hebben we weer een leuk thema voorbereid voor de kinderen. Dit keer is het thema: KLEDING. We zijn op dit moment druk bezig met het inrichten van een echte kledingwinkel. Maandag gaan we zelfs op bezoek bij een kledingwinkel op de Mheen. Hopelijk kunnen we hier echt leren hoe en wat we moeten doen als we straks in onze eigen winkel moeten gaan werken. We hopen dat ook dit thema weer even leerzaam en leuk zal zijn als het vorige thema.

Groetjes Juf Emma, juf Miriam en juf Manon

99en2

Delen via