Voorleeswedstrijd 2017

donderdag 13 april 2017

Voorleeswedstrijd 2017

Op woensdag 12 april vond de finale plaats van de jaarlijkse Voorleeswedstrijd van de Boemerang. Zoals ieder jaar hebben weer heeeeel veel kinderen meegedaan met de leukste voorleeswedstrijd van Nederland. Iedere klas leverde een geweldige klassenkampioen aan! Dit jaar waren dat Conan uit groep 3/4, Jort uit groep 4/5, Jaydyronne uit groep 5, Deeg uit groep 5/6, Madelief uit groep 7A, Demilee uit groep 7B, Rabia uit groep 8A en Max uit groep 8B.

Deze kanjers hebben in de afgelopen weken bij de groepen van de onderbouw uit hun zelfgekozen boek voorgelezen. Uiteindelijk mogen er dan 3 meedoen aan de grote finale. En hoe moeilijk is het dan om die drie te kiezen….. Dit jaar was het extra moeilijk, want er waren zulke fantastische kandidaten!

Maar goed, Max, Demilee en Jort gingen uiteindelijk “door”  heel spannend, naar de finale.

Een heuse jury, met Samantha als voorleeskampioen van vorig jaar erbij, hoorde de 3 kinderen voorlezen en moesten de zware, moeilijke knoop doorhakken: wie wordt de voorleeskampioen van dit jaar?

Op de groepsfoto ziet u hem staan op de stoel, met zijn kampioenschapscertificaat in de hand: Jort uit groep 4/5 heeft gewonnen. Hij las het boek “Rupsje Nooitgenoeg” zo ontzettend leuk voor, dat de jury non stop moest (glim)lachen. Wij zijn beretrots op hem!

Alle kinderen kregen als prijs – uiteraard – een mooi boek cadeau. En Jort als kampioen mocht zelf een mooi boek uitzoeken in de boekhandel! We hebben met z’n allen weer genoten van de voorleeswedstrijd, hopen dat de kinderen nóg meer plezier aan lezen beleven en: we gaan het volgend jaar zéker weer doen!

 

Delen via