Leerplein055-scholen gesloten op 30 en 31 januari

30 t/m 31 jan 2020 - De hele dag

Datum 14 januari 2020

Betreft Leerplein055-scholen gesloten op 30 en 31 januari

Beste ouders, verzorgers,
Hoewel onze onderwijsprofessionals zich het liefst bezig houden met het geven van goed
onderwijs aan de leerlingen, maken zij zich tegelijk grote zorgen over de toekomst van het onderwijs in Nederland. In december informeerden wij u dat de onderwijsvakbonden -na twee eerdere stakingsdagen in 2019- opnieuw een staking hebben aangekondigd. De staking vindt plaats donderdag 30 en vrijdag 31 januari aanstaande.
Waarom opnieuw staken?
Begin november ging het kabinet akkoord met een extra bijdrage voor het onderwijs. Het bedrag (460 miljoen) betrof echter vooral een eenmalige impuls terwijl er structureel meer geld nodig is voor goed onderwijs nu en in de toekomst. Met incidenteel geld kunnen geen investeringen worden gedaan in bijvoorbeeld meer handen in de klas, structurele werkdrukverlaging of het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden.
Leerplein055-scholen sluiten de deuren op 30 en 31 januari
Als gevolg van de aangekondigde staking gaan de kinderen van uw basisschool niet naar school op 30 en 31 januari. Samen met al onze directeuren, leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel maken wij aan de Haagse politiek onze zorgen opnieuw zichtbaar. We geven onze professionals nadrukkelijk de ruimte om de staking te ondersteunen.
Apeldoornse stakingsactie
De drie grote schoolbesturen in Apeldoorn organiseren vrijdag 31 januari gezamenlijk een korte actie op een centrale plek in het centrum van Apeldoorn. De besturen roepen hun medewerkers op om aan deze actie deel te nemen. Ouders die ‘hun’ schoolteam willen steunen tijdens deze actie zijn uiteraard
zeer welkom. Meer informatie hierover ontvangt u binnenkort van uw directeur.
Vriendelijke groet,
College van bestuur Leerplein055
Fred Berends Hans Wegter

Delen via