nieuwsbrief

basisschool Sbo de Boemerang

20 december 2018

Personeel

Juf Anita is gelukkig herstellende van haar ongeluk, maar is nog niet in staat om haar werkzaamheden op dit moment op te pakken. In groep 5/6 blijft juf Angelique haar vervangen. Juf Anita wensen wij veel beterschap!
Juf Nienke is op dit moment niet werkzaam in groep 3/4, zij wordt deels vervangen door juf Ester en donderdags door juf Angelique.

Judo

We zijn blij u te kunnen vertellen dat we op dit moment bezig zijn met het organiseren van judolessen op school. Deze zullen gegeven worden door meester Ely samen met judodocent Sven Borst. Het plan is dat er groepslessen gegeven gaan worden. Daarnaast gaan we in kleinere groepen judolessen aanbieden.
In januari hoort u hier meer over.

Verkeerssituatie

Wij zijn blij te zien dat er nagenoeg geen auto meer geparkeerd wordt langs de groenstrook, maar dat ouders gebruik maken van de parkeerplekken langs of achter de sporthal. Op deze manier werken we samen aan de veiligheid rond de school en kunnen onze kinderen veilig naar huis.

Hoofdluiscontrole

In de week van 7 januari worden alle leerlingen weer gecontroleerd op hoofdluis. Dankzij deze regelmatige controles kunnen we zeggen dat er nagenoeg hoofdluisvrij blijven!
Om het de ‘luizenouders’ wat makkelijker te maken om goed te kunnen controleren vragen wij u om in de week van controle geen ingewikkelde vlechten of gel in het haar te doen.
Als u tijd en zin heeft om de werkgroep Hoofdluis van de Boemerang te komen versterken dan horen wij
dat graag!

Activiteiten rond Sint in groep 4/5

Activiteiten rond Sint in groep 4/5

In groep 4/5 hebben we samen pepernoten gebakken. Dat was heel gezellig! En het leuke is: de pepernoten waren gelukt!

Volgende dag hebben we spelletjes gespeeld en was de beloning, u raadt het al, een pepernoot.

Ook hebben we het huis van de zwarte pieten geknutseld.

Sinterklaasviering in groep 5 t/m 8

Sinterklaasviering in groep 5 t/m 8

Op 5 december hebben we in de bovenbouw natuurlijk de verjaardag van Sinterklaas gevierd. In de onderbouw was hij al eerder op bezoek geweest en heeft daar persoonlijk cadeautjes gebracht. Vanaf groep 5 verrassen de kinderen en juffen elkaar! En dat is dit jaar echt weer heel goed gelukt: wat een geweldige surprises werden voorzichtig de school ingedragen!

Zo leuk om te zien hoe onze leerlingen hun best doen voor elkaar en hoe dat ook in goede aarde valt!

Het was een heel gezellige ochtend! Nu zijn de pepernoten weer op, alle kruidnootjes ook en gaan we vrolijk verder óp naar de Kerst...

Programmeren in de groepen 7 en 8

We hebben u iets heel leuks te vertellen, de kinderen zijn dolenthousiast, we mogen namelijk de komende weken leren programmeren!

Dit leren we van de mensen van de Code Club. Ze komen iedere maandag per klas een uur om ons van alles te laten ervaren over de basis van hoe een computerprogramma tot stand komt. De kinderen leren opdrachten te programmeren, zodat er uiteindelijk een echt eigen spel gemaakt kan worden!

Na de vakantie gaan we bijvoorbeeld een les volgen die ‘Ghostbusters’ heet! Super leuk om te zien hoe gemakkelijk het de kinderen af gaat en hoe betrokken ze zijn bij de les. Met dank aan de vrijwilligers van de Code Club.

De laatste loodjes

Donderdag hebben we kerst gevierd op De Boemerang. De blauwe zaal is prachtig versierd, het podium stond klaar!!!
De ouders van de groepen 5/6, 6/7, 7a&b en 8 waren ’s ochtends welkom om te
genieten van de voorstelling en ’s middags hebben de ouders van de groepen ½, ¾, 4/5 4 en 5 genoten van alle feestelijkheden!
Tussendoor hebben alle groepen samen gegeten en gesmuld van de heerlijke kerstbrunch.
Wat heeft iedereen weer zijn best gedaan om iets lekkers te maken!

De onderbouw leerlingen t/m groep 4 zijn vrijdag de 21e december vrij, voor de overige leerlingen begint de kerstvakantie op vrijdagmiddag 21 december om 14.30 uur.

Het Boemerang team wenst iedereen
Gezellige feestdagen en een ontspannen vakantie!!!
De school begint weer op maandag 7 januari 2019

Het team van de Boemerang wenst iedereen
Gezellige feestdagen en een ontspannen vakantie!!!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sbo de Boemerang is onderdeel van Leerplein055