nieuwsbrief

basisschool Sbo de Boemerang

31 mei 2018

Opbrengst Lopathon

Onze oud-leerling Jheylanio wordt op 7 juni in Nijmegen geopereerd. Wij wensen hem en zijn familie heel veel sterkte toe.

De lopathon die in eerste instantie werd gehouden voor de operatie van Jheylanio heeft maar liefst €  1.361,02  opgebracht. Goed gedaan jongens en meisjes.

De meeste ouders hebben er voor gekozen om het geld te schenken aan de stichting Kika.

Meer informatie over Kika vindt u op hun website: www.kika.nl

 

Ouderavond met als thema Social Media

Datum: 12 juni 2018

Starttijd: 19.30 uur ( school open vanaf 19.15 uur)

Eindtijd: 21.00 uur

Voor wie: voor alle ouders/verzorgers van de kinderen van de
groepen 5 t/m 8, maar ook alle andere ouders zijn welkom

 Dit thema is gekozen, omdat onze kinderen opgroeien in een wereld die vol zit met ‘nieuwe’ communicatiemiddelen. Internet, smartphones en sociale media zoals: WhatsApp, Instagram, Snap Chat, YouTube en Twitter. Zij zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Technisch gezien is de jeugd zeer snel en vaardig. Wat kun je ze als ouder nog vertellen? Hoe kun je media gebruiken bij de ontwikkeling van je kind? Hoe maak je jouw kind wijs genoeg om zelfstandig van de media gebruik te maken?

We hebben een deskundige uitgenodigd Van Bureau Jeugd & Media, Merijn Bartman. Zij zal ons vertellen en laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Het doel van deze avond is dat ouders ervaringen kunnen delen, kennis kunnen opdoen en vragen kunnen stellen over hoe om te gaan met hun kind in de digitale wereld om hem/haar heen. Het programma is met name gericht op ouders van kinderen die zich bezighouden met Social Media, maar vanzelfsprekend zijn alle ouders welkom.

 Graag willen wij in verband met de organisatie van deze avond weten hoeveel ouders er komen. Dit om de koffie, thee en stoelen in juiste aantallen klaar te hebben staan voor iedereen. Wij vragen u om het antwoordstrookje (dat uw kind meegekregen heeft naar huis) in te leveren bij de leerkracht.

Thema “ik hou van Holland” groepen 6

Thema “ik hou van Holland” groepen 6

We zijn met de groepen 6 aan ons nieuwe thema “ik hou van Holland” begonnen. De kinderen hebben kennis gemaakt met Piet Mondriaan en hebben zich laten inspireren.

Meer lezen.

EHBO examen groepen 6

EHBO examen groepen 6

Alle leerlingen van groep 6a en 6b hebben hun EHBO-diploma gehaald! De vrijwilligers van het rode kruis hebben ons eerst nog even wat tips gegeven maar eigenlijk was dat helemaal niet meer nodig. Wij zijn megatrots op deze kinderen en voelen ons erg veilig met zo'n grote groep kinderEHBO-ers in onze school.


Meer lezen.

Hapskamp groepen 7

Groep 7 heeft een fantastische Haps-dag gehad! We hadden er ook nog eens prachtig weer bij.

In onze eigen gemaakte hapsjacks van jutenzakken gingen we op zoek naar een dorp, waar we konden verblijven. Na een zoektocht vonden we een dorp en kwamen van twee kanten (al rennend en schreeuwend) het dorp binnen. Daar kwamen we inwoners van het dorp tegen. Als we de inwoners hielpen met allerlei taken, mochten we in het dorp blijven. En zo gingen we deze dag aan de slag.

We moesten zorgen voor ons eigen eten: groentes werden gesneden en het deeg werd gekneed. Zo hadden we die dag in ieder geval een lekker soepje en brood.

Verder hebben we o.a. leren boogschieten, smeden, hout bewerkt, de schapen gehoed, hout gehakt voor het vuur en speren gemaakt.

's Avonds hadden we een gezellig kampvuur, waar we aandachtig luisterden naar een verhaal. Na dit verhaal mochten we een offer brengen. En toen ..... was het FEEST! We konden nog lekker kip warm maken boven het kampvuur met onze eigen gemaakte speren.

De kinderen zijn als echte volleerde hapsburgers 's avonds naar onze eigen eeuw teruggekeerd.

Schoolverlaterskamp groepen 8

Schoolverlaterskamp groepen 8

Deze maand zijn wij met de groepen 8 op kamp geweest naar Ermelo. We hebben genoten van het heerlijke weer, de gezellige sfeer, de mooie accommodatie en de leuke activiteiten.

Zo hebben wij de eerste dag heerlijk gespeeld bij de kanovijver, waarna bij terugkomst lekker voor ons gekookt werd.
De tweede dag hebben we als verrassing op tandems Ermelo en omgeving verkend.
Op de laatste dag hebben wij op de Schaapskooi van Ermelo een interessante rondleiding gehad en zijn wij creatief bezig geweest met vilt.

We hebben ontzettend genoten van een goede sfeer en kijken terug op een geslaagd kamp!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sbo de Boemerang is onderdeel van Leerplein055