nieuwsbrief

basisschool Sbo de Boemerang

12 april 2018

Voorleeswedstrijd 2018

Voorleeswedstrijd 2018

Op woensdag 4 april hadden we op de Boemerang een heus hoogtepunt in het schooljaar: de finale van de enige echte Boemerang-voorleeswedstrijd.

Er hadden dit jaar, verdeeld over de klassen, maar liefst 54 kinderen meegedaan aan de voorronde. Ze hadden allemaal een leuk, geschikt voorleesboek uitgekozen, geoefend met het voorlezen en tenslotte in hun eigen groep hun voorleeskwaliteiten vertoond. Na de beoordeling door hun groepsgenootjes en de leerkracht bleven er uiteindelijk 9 klassenkampioenen over: Mariëlle, Mauro, Hannah, Jayden S, Ravi en Milan W (ex equo in groep 6b), Deeg, Ratwaan en Madelief. Zij gingen allemaal een keertje voorlezen in alle groepen van de onderbouw en werden daar nóg een keer beoordeeld, allemaal aan de hand van dezelfde punten als bijvoorbeeld: was het goed verstaanbaar, was het tempo goed, keek de voorlezer af en toe het publiek in, liet hij/zij de plaatjes ook zien?

En toen uiteindelijk werden vorige week de deelnemers aan de finale bekend gemaakt:
Hannah uit groep 5/6, Milan W uit groep 6B en Deeg uit groep 7 !!!

Vanochtend was het zover: wat spannend! Onder het toeziend oog van de andere klassenkanjers, de jury én Jort (de kampioen van verleden jaar, die ook jurylid was) lazen Deeg, Hannah en Milan alle drie op een geweldige manier hun boek voor. Drie superleuke, verschillende boeken.

Toen de jury zich terugtrok voor overleg, konden wij als achterblijvers mooi even wat lekkers eten en drinken, een beetje bijkletsen en verder alleen maar wachten op de uitslag van het juryberaad. En wachten en wachten..... wat duurde dat lang! De spanning liep op! Het was duidelijk een zware beslissing......maar uiteindelijk maakte juf Caroline bekend dat de jury niet tussen Deeg en Milan had kunnen kiezen: die behaalden allebei de tweede plaats. Wat goed!

En toen was het direct duidelijk dat Hannah de winnaar was: de voorleeskampioen 2017-2018 !! Geweldig, gefeliciteerd!!

Alle deelnemers kregen een officieel certificaat uitgereikt, kregen een leuk boek en een chocoladepaashaas mee naar huis en de kampioen? Die gaat met juf Marlies naar de boekhandel om een mooi boek uit te zoeken!

Het was weer een superleuke belevenis ! Dank aan ALLE deelnemers en graag: volgend jaar weer!!

Meer lezen.

Fietsexamen groep 7

Fietsexamen groep 7

Vorige week donderdag heeft groep 7 het theoretische deel van het verkeersexamen gemaakt. Hiervoor zijn alle kinderen geslaagd!! Super.

Vandaag hadden we het praktische deel van verkeersexamen. De kinderen fietsten een route door het centrum en lieten zien wat ze de afgelopen maanden hadden geleerd. Of ze alle verkeersregels goed hebben gehanteerd, horen ze uiterlijk a.s. maandag! Spannend! Nog even afwachten op de uitslag...

Meer lezen.

Teamnascholing

Het team van de Boemerang heeft woensdagmiddag 11 april een nascholing gehad van Marcel Schmeier, schrijver van twee boeken over de opbouw van lessen, het ontwikkelen van instructie en effectief rekenonderwijs.

Er zijn drie vormen van instructie:
Uitleggen      Voor en nadoen      Hardop denken

Verder heeft het team voorbeelden gekregen en geoefend over de opbouw van een instructie en wat je in een instructie moet onderwijzen. Bijv. gebruik of maak een stappenplan ook als die niet in de methode staat. Het team was heel enthousiast. Het is erg leuk om samen aan de verbetering van lesgeven te werken. Het team van de Boemerang spreekt iedere week af welke tip er in de klassen geoefend wordt. Hierbij gaat het om het activeren van leerlingen en het verbeteren van de instructie.

Facebook

Facebook scherpt zijn algoritme aan, waardoor je vrienden, familie en kennissen vaker tegenkomt in de tijdlijn.
Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat betekent ook dat je minder ziet van de berichten van onze school.
Gelukkig kun je aangeven wat je voorkeuren zijn voor het nieuwsoverzicht van Facebook.

Op de dekstop:

• ga je naar je tijdlijn en klik je op de drie bolletjes naast "nieuwsoverzicht (links van je tijdlijn).

• Kies 'Voorkeuren bewerken".

• Klik op 'Geef aan van wie je het eerst berichten wil zien' en kies daar voor onze schoolpagina.

Op je telefoon of tablet:

• Klik op het menu

• Scrol naar 'Help en instellingen' (helemaal naar beneden)

• Kies 'Voorkeuren voor nieuwsoverzicht'

• Daar kun je vervolgens klikken op 'Geef aan van wie je het eerst berichten wil zien' en kiezen voor onze schoolpagina

Meer lezen.

Pasen 2018

Pasen 2018

Voor het lange Paas-weekend hebben we op school genoten van een gezellige Paasbrunch. We kregen heerlijke pannenkoeken die gebakken waren door ouders. Het was smullen!
Ook hebben we 's middags geknutseld.


Meer lezen.

Pasen met groep 6A
Schoolvoetbal groepen 7 en 8

Schoolvoetbal groepen 7 en 8

De kanjers van groep 7 en 8 hebben meegedaan aan het voetbaltoernooi!
Wat een enorm sportief spel hebben de teams laten zien.

Niet gewonnen, wel genoten!

Meer lezen.

Schoolfotograaf

Op 17 mei komt de schoolfotograaf weer op de Boemerang.

Ongeveer 1 week later krijgen alle kinderen een kaart met daarop een voorbeeld van de portret- en groepsfoto en een code waarmee de foto’s besteld kunnen worden via www.photolecole.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sbo de Boemerang is onderdeel van Leerplein055