nieuwsbrief

basisschool Sbo de Boemerang

6 maart 2018

Juf Renée 40 jaar in het onderwijs

 Op 19 februari 2018 werkte juf Renée 40 jaar in het onderwijs.
Gefeliciteerd juf Renée! Dat is een hele prestatie!
Zij is natuurlijk in de bloemetjes gezet.

Nascholing team

Het team van de Boemerang volgt een teamtraining die gegeven wordt door Marcel Schmeier. Hij heeft twee boeken geschreven over tips en technieken voor het geven van een goede les. Marcel heeft het team nageschoold over het beter betrekken van leerlingen bij de les. De opbouw van een les is: maak als leerkracht je lesdoel heel duidelijk. daarna volgen we de stappen: ik doe het als leerkracht voor, vervolgens wij doen het samen, daarna jullie doen het samen en tot slot jij doet het zelf.

Chocolademelk maken in groep 1/2

Chocolademelk maken in groep 1/2

Afgelopen donderdag hebben we samen met de kinderen in groep 1 en 2 echte chocomelk gemaakt. We hadden daarvoor nodig melk, suiker en cacao. De kinderen moesten goed roeren in hun mok. Daarna warme melk. Mmmmm, dat heeft lekker gesmaakt !

Meer lezen.

groep 3-4 maakt appelmoes

groep 3-4 maakt appelmoes

Groep 3-4 heeft een heerlijke appel/perenmoes gemaakt. Wat konden de kinderen zich goed concentreren tijdens het snijden van de appels en peren! Het werden allemaal mooie kleine stukjes. Deze gingen in de pan met een beetje suiker en kaneel. Dit alles werd aan de kook gebracht. Een paar keer roeren en daarna met een stamper het fruit tot moes stampen. Even laten afkoelen en ......... smullen maar! En wat was het lekker!

 

Meer lezen.

Groep 4/5 bij de bakker

Groep 4/5 bij de bakker

Woensdag 21 februari mocht groep 4/5 op bezoek bij een echte warme bakker. De vader van de stagiaire is bakker Toet!

Wat hebben de kinderen veel gezien en geleerd. Wat gaat er allemaal door het deeg? Hoe wordt het deeg verdeeld? Weet u wat een rijskast is? De kinderen van groep 3/4 wel!

Ook mochten ze zien hoe een slagroomtaart gemaakt wordt. En stiekem hebben ze er ook iets van geproefd. Mmmm ...... zo lekker! Het was een leerzaam en leuk bezoek. Dank, bakker Toet

Meer lezen.

Groep 6b sportief bij de Scheg!!

Groep 6b sportief bij de Scheg!!

Met heel veel plezier hebben de leerlingen van groep 6b al twee keer schaatsles gehad op ijsbaan de Scheg in Deventer! Voor diegene die er nog nooit waren geweest extra knap: met helm, handschoenen en rek meteen het ijs op! Gelukkig zijn er ouders en collega's die ons brengen, halen en meegaan op het ijs!  De tweede keer waren er zelfs kinderen die al in de buitenbaan mochten schaatsen. Veel leerlingen konden meerdere van de vele atletische oefeningen  die de enthousiaste schaatsmeesters ons voordeden mede omdat we hebben geleerd dat door te oefenen en door te zetten onze hersenen nieuwe dingen kunnen leren! Kortom, ontzettend veel plezier, echte schaatsles en beweging voor de doorzetters van groep 6b!!


Meer lezen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sbo de Boemerang is onderdeel van Leerplein055