nieuwsbrief

basisschool Sbo de Boemerang

12 januari 2018

We wensen alle ouders / verzorgers en leerlingen een heel goed en gezond 2018 toe!

 

 

Personeel

•  Voor de kerstvakantie hebben we afscheid genomen van meester Bert. Meester Bert is met pensioen gegaan na een lange periode van werken in het speciaal onderwijs. Juf Esther werkt vanaf nu in groep 6a op woensdag, donderdag en vrijdag.

•  We hebben ook afscheid genomen van juf Femke Scholten. Zij heeft haar PABO-diploma gehaald en heeft een baan als leerkracht op een basisschool aanvaard. Juf Femke werkte in groep 1/2 op maandag en dinsdag en in groep 3/4 op vrijdagmorgen. We heten meester Frank hartelijk welkom in groep 1/2 en juf Nuray op vrijdagmorgen in groep 3/4 tot aan de zomervakantie.
Alle nieuwe collega's een fijne tijd op de Boemerang gewenst.

•  Helaas is meester Fokke ziek en qua gezondheid nog niet in staat om te werken. Juf Ellen blijft hem gelukkig vervangen in groep 7.

•  Juf Francisca is zwanger en heeft ernstige zwangerschapsklachten. Daardoor kan ze op dit moment niet werken. We hopen dat zij binnen een aantal weken opknapt en weer aan het werk kan. Tot die tijd geeft juf Ellis les op dinsdag en woensdag en zoeken we naar een vaste invalleerkracht voor de andere dagen.

Hoofdluis controle

Zoals u weet worden alle kinderen in de eerste week na een vakantie gecontroleerd. Deze week zijn de luizenouders dus weer in elke groep bezig. Wij zijn ontzettend blij dat de groep ouders ons deze grote klus, die zo belangrijk is, uit handen neemt.

Het volgende schooljaar gaan we van een aantal ouders afscheid nemen omdat hun zoon/ dochter dan naar het voortgezet onderwijs gaat.

Daarom doen we een oproep voor ouders die in deze gezellige groep willen aansluiten.

Het kost u ruim een uur tijd per controle. Dit komt omdat er in tweetallen gewerkt wordt, elk tweetal heeft 2 groepen onder zij hoede.
Bovendien kunnen de controle momenten vrij gekozen worden( natuurlijk wel in overleg met de leerkrachten van de groepen)

Heeft u zin om ons te helpen, neem gerust contact op met de leerkrachten of de leden van de werkgroep: Trientje Striekwold, Esther Bron, Marinda Schut, Dianne Kruithof, Judith Wilbrink, Mirian van de Kamp, Annuska Nicolasen en Christa Kliphuis.

Pauzelokaal

Misschien heeft u het al gehoord van uw zoon of dochter; sinds november hebben we een pauzelokaal op school.
Dit lokaal is ingericht als een gezellige maar ook  rustige plek, waar leerlingen vanaf groep 5/6, kunnen spelen bouwen, knutselen, tekenen, lezen  tijdens de grote pauze (12.00-12.30 uur)
De leerkracht kan met een leerling overleggen of hij/zij hier de pauze doorbrengt in plaats van buiten op het bovenbouw plein. Sommige kinderen kunnen het spelen buiten op een moment niet goed aan omdat hun hoofd te vol is of om andere redenen.
Het is belangrijk om te weten dat kinderen beslist niet voor straf hier hun pauze doorbrengen! Het is juist een fijne rustige plek om even tot jezelf te komen en iets te doen waar je door ontspannen kunt. Verder is het zo dat kinderen niet zelf kiezen hier hun pauze door te brengen, maar dat dit altijd in overleg tussen leerkracht en leerling gaat.
Elke dag van de week is er een leerkracht in de pauzes in dit lokaal. Dit is het lokaal dat naast groep 7 is.
Tot nu toe zijn onze ervaringen en die van de kinderen over het pauzelokaal zeer positief!

Groep 1/2 

Na een heerlijke kerstvakantie zijn we weer hard aan de slag gegaan in groep 1 en 2.

Het was best spannend want er zijn vijf nieuwe kinderen bij ons in de klas gekomen. Niet alleen nieuwe kinderen maar ook een nieuwe meester! Meester Frank komt op maandag en dinsdag de groep ondersteunen. We verwelkomen Ahmed, Wahab, Roos-Marijn, Gwenn, Dylano en meester Frank en hopen dat ze een fijne tijd krijgen bij ons op school.

Op donderdag 25 januari hebben de leerlingen van groep 1/2 een extra margedag en zijn dus de hele dag vrij. De juffen zijn die dag druk met het invullen van het OVM (OntwikkelingsVolgModel).

We gaan weer werken aan onze nieuwe groep en doen allerlei spelletjes om elkaar weer en beter te leren kennen.

Deze week krijgen alle leerlingen van groep 1/2 een weekoverzicht mee naar huis van alle activiteiten van de dag, zodat u dat met uw kind kunt bespreken.

De komende weken werken we over het thema “Winter”. We gaan verkennen wat er gebeurt met het weer, de dieren en ons zelf. Wat is eigenlijk een winterslaap? Wat is een wak? Zo zijn er nog heel veel wintervragen en gaan we hierover veel leren.

Groep 3/4 

Natuurlijk allereerst voor jullie allemaal een gelukkig, liefdevol en gezond 2018!

De kerstviering was zeer geslaagd. En wat zag alles er feestelijk uit! Ook was er veel afwisselend eten meegebracht voor de kerstbrunch. Wat hebben we allemaal gesmuld!

Ook hebben we genoten van de het zingen van kerstliedjes in de prachtig versierde blauwe zaal. En wat leuk dat er zoveel ouders kwamen luisteren! 

 Voor de kerstvakantie waren ze al komen kijken, nu zitten ze dan echt bij ons in groep 3-4: Welkom Hugo en Hessel, we hopen dat jullie een fijne tijd bij ons op school zullen hebben!  Bijna alle kinderen waren blij dat ze weer naar school konden, iedereen heeft lekker uitgeslapen, vuurwerk gezien en lekker lang in zijn/haar pyjama gespeeld voor ze zich aankleedden.

Een paar kinderen hebben in de vakantie geoefend met lezen, en je gelooft het misschien maar dat is te merken!! Vooral bij de kinderen van groep 4 die bezig zijn met een boel moeilijke lettercombinaties…….. We zullen de groep 4 kinderen vaker leesstof mee naar huis geven en we doen een dringend beroep op jullie om deze dan ook 10 minuutjes met hen te oefenen. Leren lezen = kilometers maken (dus van heel veel lezen ga je beter lezen)!!

Omdat we alweer ruim 4 maanden naar school gaan, proberen we afscheid te nemen bij de kapstokken in de gang….. Natuurlijk zijn er uitzonderingen denkbaar: je kind is niet fit en je wilt dit even doorgeven, er is iets gebeurd in de huiselijke kring of je hebt een mededeling van persoonlijke aard…. Maar is dit niet zo, dan graag een dikke knuffel in de gang en een fijne dag J.

Volgende week gaan we beginnen met een nieuw thema: Winter (weer, sport, dieren, kleding enz.). Juf Femke zal weer leuke handvaardigheid werkjes voor ons bedenken en juf Nienke weet er vast een liedje over J.

Helaas is onze gymleerkracht meester Ely nog niet geheel opgeknapt, dus de gymdagen blijven nog even op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Gelukkig heeft meester Ely heel goede invalkrachten gevonden om gedurende zijn afwezigheid de gymlessen te geven.

Op woensdagochtend is er spelbegeleiding voor groep 3 (om 9.35!!!) door juf Tineke en op donderdagmiddag voor groep 4.

Dag allemaal, vriendelijke groeten van de juffen Nienke, Renée, Caroline, Femke en Sarah

 

Groepen 4/5 en 5/6 

In de periode voor de vakantie hebben we hard gewerkt rondom het thema slapen. We hebben geleerd welke dieren er een winterslaap houden, wat hebben ze dan nodig, welke dieren zijn nachtdieren. Hier hebben we veel van geleerd.
Ook hebben we sinterklaas gevierd. Bij groep 4/5 kwam Sinterklaas in de klas. Dat was heel erg leuk. Sinterklaas bleef wel een uur! We hadden wat voor hem gemaakt en sommigen deden een kunst. We hebben samen pepernoten gegeten en wat gedronken. Aan het eind had Sinterklaas voor iedereen een cadeautje.
Het was te druk voor Sinterklaas om ook bij  groep 5/6 op bezoek te gaan. Zij vierden het zelf en hadden de mooiste surprises gemaakt!

 De donderdag voor de vakantie hebben we met z’n allen in de klas van ons kersteten genoten. Er waren veel lekkere dingen. Hartig en zoet door elkaar. Mmmm, het was heerlijk! We konden met een goed gevulde buik op het podium. Het was leuk dat er zoveel ouders gekeken hebben naar ons optreden. Juf Ingrid heeft alles aan elkaar gepraat. En dat deed zij knap! Want de techniek liet ons in het begin even in de steek. Het was fijn dat iedereen zo goed mee deed om te zorgen dat dit nauwelijks opviel.

Namens ons Boemerangteam wensen we alle ouders en kinderen de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Wij gaan meteen van start met een nieuw thema. De groep 4/5 start met het thema BROOD(NODIG). De groep 5/6 start met het thema NODIG .

Dus we gaan allebei onderzoeken wat we nu echt nodig hebben. Om een brood te bakken is dat natuurlijk goed op te zoeken. Maar wat we in groep 5/6 echt nodig hebben om bijvoorbeeld op reis te gaan dat weten we nog niet en gaan we onderzoeken.

In beide groepen leren we woorden die te maken hebben met nodig hebben of niet.

Deze week starten we met de toetsen rekenen en woordenschat en volgende week komt spelling aan de beurt. De resultaten kunt u terugvinden in het rapport wat later volgt .

Vriendelijke groeten van de juffen uit de groepen 4/5 en 5/6

Groepen 6

Voor de kerstvakantie hebben we aan het thema weer gewerkt. We hebben mooie windmeters gemaakt ook hebben we weerwijzers gemaakt. Maar het allerleukste was om het uit te proberen. In de klas hadden we het weer gepresenteerd in groepjes van twee. We hebben ook slijm gemaakt, omdat het zo fijn in de klas ging dat was heel leuk. Er gaan nu weer nieuwe kinderen naar de spelotheek en volgen de cursus daar. Toen het bijna sinterklaas was hebben we pepernoten gebakken en lekker opgegeten. In de klas hebben we ook dingen gemaakt die met kerst te maken hadden. De kerstbrunch was de laatste week voor de vakantie, het was lekker en er waren heel veel lekkere dingen gebakken door iedereen uit de klas.

Gemaakt door : Kevin & Rayen

Groep 7 

De kerstvakantie is weer voorbij en de lessen zijn weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen een fijne vakantie gehad en zijn we lekker uitgerust.

Cito-toetsen
Voor de vakantie zijn we gestart met de cito-toetsen en na de vakantie zijn we hier mee verder gegaan. We zijn gestart met begrijpend lezen en zijn nu begonnen met spelling, rekenen en woordenschat. Nog even volhouden!!

Nieuw thema
Voor de vakantie hebben we het thema Europa leuk afgesloten. Wat fijn dat er zoveel ouders konden komen kijken naar onze presentaties! Deze week zijn we gestart met een nieuw thema. Dit thema hebben we gekozen uit onze methode Taal Staal: plankenkoorts. We gaan vooral veel leren over alles wat te maken heeft met toneel en acteren. Ook dit thema gaan we weer op een leuke manier afsluiten, maar daar krijgt u later nog bericht over.

Verkeersexamen
In april gaan alle kinderen van groep 7 deelnamen aan het verkeersexamen. Dit bestaat uit een theoretisch- en praktisch deel.  Het theoretische deel toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk. Tijdens het praktisch verkeersexamen toetsen we daarom of leerlingen de opgedane verkeerskennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte verkeer. Vooraf worden alle fietsen goed nagekeken of ze voldoen aan alle eisen (bijv.: bel is goed te horen). Vervolgens fietsen ze een route in het centrum en worden ze hierop beoordeeld. U krijgt hier nog uitgebreide informatie over tegen die tijd met de goede data, de route, etc. De komende tijd gaan wij eerst in de klas aan de slag met de theorie.

Gymschoenen 
Tijdens het sporten moet iedereen gymschoenen dragen, dit is belangrijk om veilig te kunnen rennen en je tenen niet te bezeren. Een paar leerlingen sporten zonder schoenen, willen jullie deze meenemen; de schoenen kunnen eventueel op school blijven.  En blijf ook denken aan de gymkleren!

Tosti 

Het tostiapparaat staat sinds een paar weken weer in de klas. Voor de grote pauze kunnen we heerlijk een tosti maken. Alle boterhammen met kaas of hartig beleg mogen hierin. Omdat er zoveel kinderen een tosti willen maken hebben we afgesproken om per kind een enkele boterham te verwarmen. Anders redden we het niet qua tijd

Groepen 8

Als eerste wensen wij u allen een geweldig 2018 toe!! 

We zitten nu ongeveer op de helft van het schooljaar, midden in de periode van toetsen en net voor de verwijzingen. Een spannende periode dus ook voor de kinderen. 

In de beide groepen 8 hebben we er voor de rust voor gekozen om nog even niet met een nieuw thema te starten. Groep 8a is bezig met de voorbereiding van een tentoonstelling rondom het thema China. We zijn 1 van de hoogste torens ter wereld na aan het maken, de Chinese muur aan het nabouwen, een tempel aan het maken en een heuse Chinese draak aan het maken. Super gaaf natuurlijk omstralen te gaan laten zien aan u als ouder/verzorger.

Groep 8b is druk bezig met het schrijven van een eigen boek. De verhalen worden prachtig, de titels zijn verzonnen en de personages krijgen vorm in de tekeningen. Dit alles is rondom het thema mysteries. Uiteindelijk worden de verhalen ingebonden en krijgen de kinderen een door henzelf geschreven boek mee naar huis! 

Begin februari zullen de verwijzingsgesprekken zijn. Hiervoor krijgt u een uitnodiging.

Als laatste willen we u er nog aan herinneren dat de open dagen van het voortgezet onderwijs voor de deur staan. Data en tijden zijn te vinden op www.vo-apeldoorn.nl

Tot snel,

Hartelijke groet, 

Ellis en Susan

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sbo de Boemerang is onderdeel van Leerplein055