nieuwsbrief

basisschool Sbo de Boemerang

5 mei 2017

Belangrijke data

 

05-05-2017

Bevrijdingsdag. De leerlingen zijn vrij

20-5 t/m 28-5

Hemelvaartvakantie

30-05-2017

Schoolfotograaf

05-06-2017

2e pinksterdag

06-06-2017

Hapskamp groepen 7

13-06-2017

Margedag groep ½

19-06 t/m 21-06

Schoolverlaterskamp

03-07-2017

Bespreking leerlingenverslag

05-07-2017

Doordraaidag (alle leerlingen maken kennis met hun nieuwe groep)

07-07-2017

Onderbouw vrij

08-07 t/m 20-08

Zomervakantie

Schoolfotograaf

 Op dinsdag 30 mei komt de fotograaf op school.
Hij maakt diverse individuele foto’s van uw kind en een groepsfoto. Tevens is het mogelijk om een gezamenlijke foto van broertjes/ zusjes te maken die op de Boemerang zitten.  Deze set foto’s is online te bestellen en te betalen via een persoonlijke inlogcode die u van ons ontvangt na 30 mei.

 

Sportnieuws

Schoolsporttoernooien:

De afgelopen periode hebben verschillende leerlingen van de Boemerang zich weer van hun sportieve kant laten zien tijdens de verschillende schoolsporttoernooien. De toernooien waar we in 2017 al aan hebben meegedaan waren:

• Tafeltennistoernooi

• Scholierencross

• Schoolvoetbal voor de groepen 7 en 8

Alle leerlingen hebben een mooie prestatie neergezet waar ze trots op kunnen zijn. De ouders en begeleiders zorgden bij elk toernooi voor een gezellige sfeer, dank daarvoor.

Koningsspelen:

Op donderdag 20 april hebben wij onze Boemerang koningsspelen weer gehouden. Traditioneel een dag eerder dan de rest van Nederland zodat we op de officiële dag van de koningsspelen met de hele school heerlijk en rustig konden ontbijten. Beiden dagen zijn super verlopen door de inzet van ouders, vrijwilligers en alle collega’s. Hartelijk dank daarvoor!
Het weer was ons goed gezind en dat maakte dat iedereen goede zin had ook al was het de eerste uren erg koud. Het programma was weer zeer uitgebreid, van oud Hollands spelletjes tot rugby. We hopen volgend jaar weer een mooi programma neer te zetten met de verschillende verenigingen uit Apeldoorn.

Sportclinics

We zijn 2017 goed begonnen met een mooie free run clinic voor de groepen 7. Deze clinic werd gegeven door Accres i.s.m. KDO. De leerlingen leerden op een uitdagend parcours de verschillende technieken die komen kijken bij free runnen.

De groepen 8 hebben drie weken lang op de donderdag een Hockey clinic gehad van HC Ares. In de veilige setting van onze gymzaal hebben de leerlingen kennis mogen maken met de mooie sport hockey. We gaan met de groepen 8 ook nog naar HC Ares toe om op een echt veld te spelen.

Clinics die er nog aan komen:
Bee Ball voor de groepen 7
ATB en survival voor de groepen 8

Heeft u nog goede ideeën voor clinic mogelijkheden laat het me weten.

Combinatiefunctionaris:

Mocht u vragen hebben over sport/ sportverenigingen kom dan gerust even langs bij de gym of maak een afspraak.

Over een paar weken stuur ik u nog een enquête omtrent sport/ sportdeelname. Ik hoop dat u die allemaal invult.

Groep 1/2

In de speelklas woonden de afgelopen weken de boer en zijn boerin in het huis. De kleuters die er speelden zagen er als echte boeren uit want ze hadden een mooie boerenoverall aan. We brachten een bezoek aan de kinderboerderij en zo leerden de kleuters welke dieren daar leefden. In de bouwhoek zijn de afgelopen weken hele mooie stallen voor de dieren gebouwd. In de zandtafel zijn er prachtige boerderijen met weilanden, drinkbakken en modderpoelen voor de dieren gemaakt. In de watertafel werden de eieren gekookt en gebakken. Deze eieren werden elke dag vers gelegd door onze kippen. Het hulpje mocht elke dag de eieren van de kippen tellen. Welke kip heeft de meeste eieren gelegd? En welke kip de minste? Ook heeft het hulpje uitgerekend hoeveel eieren de kippen samen hebben gelegd. Voor de vakantie heeft groep 1 / 2 het thema Boerderij gezellig met elkaar afgesloten onder het genot van een zelfgebakken boeren pannenkoek. Na dit thema kregen we vakantie. De weken die daarop volgen, zijn wat onderbroken en hebben we geen echt thema. We gaan natuurlijk iets voor de moeders knutselen maar dat is nog geheim. En we hebben samen slakken geobserveerd en gezocht in het park en 2 prachtige slakkenbakken gemaakt. Het huis voor de vlinders staat nu klaar in de klas. Volgende week verwachten we rupsen. Eind mei start ons nieuwe thema Woeste Willem. Woeste Willem is een piraat, maar hij is een beetje bang. Dat gaan we lezen in het prentenboek over hem. Groeten van alle juffen van groep 1 en 2  

 

Groep 3/4

Een week vakantie, wat is die snel voorbij gegaan, gelukkig volgt er nog een week ! Die week gaat het vast heel mooi weer worden en dan komen we allemaal met een bruine neus terug ...
Voor de kinderen was het de eerste maandag weer even 'wakker' worden en focussen op de leerstof. Wat fijn dat sommige kinderen gelezen hebben in het door ons gekopieerde leesboekje. We zullen voor week 21, wanneer we weer een week vrij hebben, ook een boekje kopiëren zodat er weer geoefend kan worden. Want het streven is toch om nog voor de zomervakantie het leesproces nog een stukje vooruit te laten gaan. Helpen jullie weer mee ?? Na deze vakantie hebben we nog maar 6 weken school....
In Juni gaan we op schoolreisje en zodra de bestemming en de datum zijn vastgelegd zullen we u daar nader over informeren.
Deze week zijn er twee nieuwe leerlingen bij ons in de groep gekomen, het zijn Mees (gr.4) en Iris (gr. 3) We heten hen hartelijk welkom en wensen beiden een heel fijne en succesvolle schooltijd op de Boemerang! 

Het thema 'veilig fietsen',waar we de afgelopen weken mee bezig zijn geweest,  sluiten we a.s dinsdagmiddag af! De kinderen zullen 'examen ' doen onder het toezíend oog van een 'heuse agent' en krijgen dan een door ons vervaardigd diploma ! De spanning is voelbaar...:)) Het examen begint om ongeveer 13.00 uur

Ondertussen gaan de gewone schoolvakken natuurlijk gewoon door:
Gr. 3  : We naderen het einde van leeskern 6, en steeds meer kinderen kunnen de woorden en zinnen in een keer oplezen! We hopen iig kern 7 ook nog te kunnen voltooien voor de grote vakantie, we doen allemaal ons uiterste best!
Gr. 4 : De kinderen van gr.4 die bij ons in de klas lezen, worstelen zich op dit moment door kern 11 (ontzettend moeilijke woorden! ) en we hopen echt nog aan kern 12 te beginnen, tevens de laatste kern !
Gr. 3  We zijn halverwege het laatste rekenboek voor gr.3 en dat is een pittige opgave. Bij de een zien we het automatiseren van sommen tot 10, de ander maakt nog even handig gebruik van het rekenrek.
Gr. 4 : In blok 4 van gr. 4 wordt nu een begin gemaakt met de tafels 5 X een groepje van 4 is: teken dit en reken uit....Verder wordt er met grote getallen op de getallenlijn gewerkt en blijft het soms lastig deze getallen te lezen: 52--- staat hier nu 25 of 52 ??? Het geheim : lees het getal van achter naar voren.., het is dus twee en vijftig, dwz 5 groepen van 10 en 2 van 1. Zo, ga er maar aan staan 

Zo, dat was het dan weer voor deze keer, denken jullie aan ons ' veiligfietsen examen' we vragen jullie indien mogelijk de fiets van je kind mee te nemen, omdat je nergens zo fijn op fietst als op je eigen fiets, maar woon je ver weg of is je band lek, geen probleem want we lenen onze fietsen graag even uit aan een klasgenootje!

Vriendelijke groet,
Nienke, Femke, Danielle, Judith en Renée 

Groepen 4/5 en 5

Floep! Toen was de vakantie weer om! Dat was even wennen voor de kinderen en voor ons om 1 week te hebben. Toch hebben we bijna allemaal genoten van deze vrije dagen. Nu maar hopen dat de volgende vakantieweek wat warmer is!
Voor de vakantie hebben wij eerst de koningsspelen gehad. Dat was erg leuk! Er is door de kinderen getennist, gevoetbald, gebadmintond en atletiek gedaan. Pfff, het was wel hard werken! Op vrijdagochtend mochten we allemaal aanschuiven voor een lekker ontbijt in de blauwe zaal. Met de hele school pasten we er net niet in, we hadden de deuren opgeschoven en zo lukte het toch. Het was super gezellig en lekker!

In onze groepen werken wij rond het thema klein met de nadruk op kleine diertjes en groentetuintjes. Het zoeken naar diertjes en het groeien van de plantjes maakt de kinderen heel enthousiast. Volgende week krijgen we bezoek! Dan komt er iemand van de IVN samen met ons een onderzoek doen naar de diertjes in het water van de vijver in het park. Wij verheugen ons daarop.

Met het verstrijken van de tijd komt het schoolreisje dichterbij! We hebben het leuke plan bedacht om dit jaar naar Dinoland in Zwolle te gaan. Dit is een nieuw park met buiten- en binnenspeel mogelijkheden. Ook is er een speurtocht langs alle dino’s. U ontvangt hierover binnenkort een brief met alle informatie.

 Vriendelijke groeten van de juffen en de meester.

Groep 5/6

Weer even nieuws uit groep 5/6. We hebben een heerlijke Paasbrunch gehad met heel veel pannenkoeken. Een moeder had zelfs wat extra nog gebakken. We hebben onze buiken  rond gegeten.
Een weekje later waren de Koningsspelen aan de beurt. We hebben toen veel geluk gehad met het weer. Er is fanatiek getennist. We kregen zelfs een compliment van de tennisjuf dat we het zo goed gedaan hadden. Het was een leuke dag en iedereen had het prima naar zijn/haar zin. De volgende dag konden we weer aanschuiven voor het Koningsontbijt. Een goede start van de dag en ook van de meivakantie die op vrijdag begon. En die is helaas al weer voorbij. Het was voor sommige kinderen wel even slikken dat ze geen twee weken vakantie hadden, want hun broertjes of zusjes hadden het wel. Maar wij hebben nog een week vakantie te goed. En dan is het vast mooier weer.

Toen we afgelopen maandag weer begonnen  konden we gelijk Jayden verwelkomen. Hij had al een keer bij ons in de groep gekeken. Jayden van harte welkom in onze groep en we hopen dat je het leuk gaat vinden.
Nu het wat mooier weer gaat worden, krijgen we ook weer te maken met de sporttoernooien. Het toernooi waar iedereen vol van is  is toch wel wel het voetbaltoernooi. We vinden ons zo goed , dat we denken dat we toch wel kans hebben op een paar overwinningen en misschien wel een beker. Maar we moeten het wel met z'n allen zelf doen. Verder is er nog het zwemtoernooi. Dit keer in een binnenbad.

We zijn inmiddels bezig om een schoolreisje te organiseren. Dit gaan we doen op een maandag of dinsdag. We weten de juiste datum nog niet, maar we willen nu graag wel vast een beroep op u doen om te kijken of u ons kunt helpen met het vervoer. Een bus huren is tegenwoordig onbetaalbaar. U hoort de datum en de bestemming zo snel mogelijk en dan krijgt u alle informatie op een papier waarop u zelf kunt aangeven hoe u ons wilt helpen, door alleen te brengen, te halen of allebei.

Op school gaan we gewoon weer verder met de lesstof. We zijn druk bezig met de provincies, en we weten nu heel veel over onze geschiedenis, ook over de 2e Wereldoorlog. Dit was het weer tot de volgende boemerang info,

 Groeten van de juffen en de meester

Groepen 7

Wij kijken terug op een gezellige periode waarin weer hard gewerkt is. Op maandag 13 maart zijn we te gast geweest op het ROC Aventus voor DE WEEK VAN DE TECHNIEK. We hebben onder begeleiding van studenten een molentje gemaakt en hebben diverse proefje gedaan. Wat hebben we veel geleerd en genoten. Wat fijn dat er zoveel kinderen op de zaterdag erna langs de bedrijven zijn geweest om hun gereedschapskoffertje te vullen.

Het fietsen naar het Aventus en terug ging prima. We maakten ons niet al te veel zorgen over het praktijkexamen fietsen! We hebben keihard gestudeerd op de theorie; dat heeft geleid tot het behalen van het verkeersdiploma voor iedereen: GEFELICITEERD!!!

De Hapsdag komt eraan: op dinsdag 6 juni 2017 gaan we dag beleven in de IJzertijd!
De weken daarvoor zijn we deze dag aan het voorbereiden.

We nodigen u alvast uit voor ons informatie moment over deze dag op maandag 29 mei, 19.00-19.40 op de Boemerang. De kosten voor de Hapsdag zijn 25 euro. We willen u vragen om dit bedrag over te maken op rekeningnr.NL70 ABNA 0453.81.77.77 t.n.v. Stichting schoolkampen SBO de Boemerang o.v.v. de naam van uw kind of contant te voldoen op maandag de 29e bij de leerkrachten.
Verder hebben al een paar ouders gereageerd op onze vraag om hulp bij de Hapsvoorbereidingen. Hier zijn we heel blij mee. Heeft u een middag tijd om te helpen; we horen het graag!

Groeten van meester Fokke en de juffen Manon, Marieke en Ingrid

 

Groepen 8

We hebben ons de afgelopen weken verdiept in de grootste gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een interessant, indrukwekkend en leerzaam thema. We hebben filmpjes bekeken en besproken, artikelen gelezen, informatie opgezocht op internet en in geschiedenis boeken, muurkranten gemaakt, een tijdlijn gemaakt en afgelopen maandag 1 mei hebben we het Airborne museum in Oosterbeek bezocht. Het museum gaat over de slag om Arnhem in september 1944. Door het eigen onderzoek dat de kinderen in het museum konden doen werd de geschiedenis voelbaar gemaakt voor onze kinderen. Enkele reacties die we van de kinderen terug kregen waren: “Indrukwekkend, leerzaam, ik heb kunnen voelen hoe mensen zich in de Tweede Wereldoorlog voelden, ik vond het net echt lijken.” De kinderen geven zelf aan dat ze heel veel geleerd hebben over dit thema. Een prachtige reactie was:

“Nou kunnen wij de informatie die we geleerd hebben later doorgeven aan onze kinderen, zodat dit nooit vergeten wordt. Zoiets ergs mag nooit meer gebeuren”.

Volgende week starten we met de voorbereidingen van het laatste gedeelte van ons schooljaar. Voor de groepen 8 houdt dit in dat we hard gaan oefenen voor de musical, een prachtig decor gaan bouwen en we gaan toewerken naar ons schoolkamp, kortom er is nog heel veel te doen!

Voor vragen mag u altijd binnenlopen of bellen!

 Groetjes, Juf Susan en juf Francisca

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sbo de Boemerang is onderdeel van Leerplein055